Ново на сайта

В пощенската ни кутия пристигна поредната хубава картичка от стара Мездра. Вече сме поместили този изглед в галерията, но е интересно да го видим и в оцветен вариант.

Кадърът е част от серията ръчно оцветявани пощенски картички, печатани още в самото начало на миналия век, голяма част от които вече сме качили на сайта. Като че ли издателят им е искал да покаже Мездра в различна светлина, като едно живо, цветно място, където има какво интересно да се види и случи.

Картичките са издавани много преди в Мездра да излезе от печат първият вестник или информационно издание. В този смисъл те са първото лице на града по света след прокарването на жп линията и започналите процеси на обновление и растеж.

Колко ли ги е оскъпявало ръчното оцветяване? Дали са ги купували предимно чужденци и пътешественици, минавали през Мездра и околностите?

Както и друг път сме изразявали мнение, това трябва да са първите цветни картички от града. Със сигурност знаем за още няколко от серията, така че попълването й продължава :)

mezdraДругите картички от серията:

seriamezdra

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s