Полицейска вечеринка

Из вестник „Искърски фаръ“, декември 1936 год.

pstrajaЗа първи път досега се даде полицейска вечеринка на 21.XII т. год. Подготовката на вечеринката трая дълго и с усърдие. Салонът бе разкошно декориран. Откриването стана с „Шуми Марица“ и „Химна на Н. В. Царя“, изпълнени от ученическия хор.

След това комендантът с една сбита и хубава по форма и съдържание реч откри вечеринката. Той говори за ролята на полицията в днешно време, като подчерта, че за изпълнение на своя дълг тя е винаги на пост и в тревога, пази реда и спокойствието на населението и държавата. Тая роля много по-добре ще се изпълни при доверие на гражданството към полицията и притичане да я подпомага в критични моменти. В тоя дух сказчика направи апел. Имаше хубаво изпълнени номера – декламации от пол. стражари, а други – хорови, балети и пр., изпълнени от ученици.

Вечеринката бе добре посетена и от прихода е дадена сума на един беден ученик, една част е внесена за фонд паметник на падналите герои, а остатъкът е употребен за нужди на самата полиция.

Инициативата за вечеринката е повече от похвална, а резултатите също добри. Пункт като Мездра, а и държавата ни имат нужда именно от такава просветена и пропита от дълга си полиция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s